Bevezető;
Mi ez az egész?

Kedves olvasók, ez itt a Szabadlábon weblog, melynek hasábjain föld körüli utazásom történéseit kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. Engem Polyhos Rolandnak hívnak, Európán kívül még sosem jártam, viszont néhány hónappal ezelőtt úgy döntöttem, hogy 2008. szeptemberében világ körüli útra indulok.

A tervek szerint egy évig tartó utazás - geopolitikai szempontból - öt kontinensen ível át. Ha minden jól sikerül, a tizenkét hónap alatt kapok majd egy kis ízelítőt Mexikó, Kuba, a Karib-szigetek, Dél-Amerika, Polinézia, Ausztrália, Délkelet-Ázsia, Kína, Japán, Nepál, India, Közép-Ázsia, Törökország és Bulgária látnivalóiból. Mivel időbeli és anyagi lehetőségeim korlátosak, egy-egy országra ritkán jut majd két hétnél több idő. Ha azonban azt nézzük, hogy egy átlagos nyaralás során ennél sokkal több időt egyébként sem tölt egy országban az ember, az útvonalterv már nem tűnik annyira zavaróan feszesnek.

A blog tehát elindult, a túra további aspektusait bemutató írások folyamatosan készülnek. Ha ön most jár itt először, folytassa az olvasást az archívumban, és csemegézzen kedvére az eddig megjelent írások között. Ha kíváncsi a folytatásra, tegye a Szabadlábon blogot a kedvencei közé, vagy - amit a leginkább ajánlok - használja az RSS csatornát!